Yüksek Stafilokok Bakteri İçeren Camembert Peyniri Toplatıldı
240 gramlık ambalajlarda satılan Earl Ferme des Aulnays markalı Camembert peynirlerinde yüksek düzeyde stafilokok bakteri tespit edilmesi nedeniyle ürünler toplatıldı.
Hassas Gruplar Tehlikede Olabilir
02.12.2024 son kullanma tarihine sahip olan ürünlerde yapılan analizler, özellikle bağışıklık sistemi zayıf kişiler, hamile kadınlar, küçük çocuklar/bebekler ve yaşlıları etkileyebileceğini ortaya koydu.
Peyniri tüketenlerde mide bulantısı, kusma, ishal veya dolaşım sorunları görülebilir.
Stafilokok Bakterisi Enfeksiyona Nasıl Yol Açar?
Bazı insanlar, farkında olmadan vücutlarında stafilokok bakterisi taşır. Bu bakteriler genellikle sorun yaratmaz ancak ciltte bir çizik veya yara oluştuğunda enfeksiyona neden olabilir. Stafilokoklar, temas yoluyla veya ortak kullanılan eşyalar aracılığıyla bulaşabilir. Özellikle yemek hazırlarken hijyen kurallarına dikkat edilmezse, bu bakteriler kolayca diğer kişilere bulaşabilir.